top of page
achtergrond5.jpg

De meest effectieve en duurzame oplossing voor uw drinkwaterhygiëne

Voor prioritaire locaties en
niet-prioritaire locaties

Chloordioxide Generator los.png
OnicBlue Generator.jpg

Waarom kiezen voor de OnicBlue
ClO  generator? 

2

OnicBlue pakt het legionella probleem aan bij de bron. Daarom starten wij altijd vooraf met een risico analyse conform de BRL 6010 en maken een legionella beheersplan op basis van chloordioxide. Voordat de generator wordt geïnstalleerd wordt er een “nul – reiniging” uitgevoerd. Hierbij wordt de complete drinkwater installatie gereinigd en gedesinfecteerd. Depot en biofilm in leidingen worden hierbij weggenomen. 

​

Hoe werkt de generator?

 

De OnicBlue Generator wordt achter de watermeter geïnstalleerd en produceert op gecontroleerde wijze chloordioxide. Zodra leidingwater de watermeter passeert wordt de doseerpomp aangestuurd om een minimale hoeveelheid chloordioxide aan het drinkwater toe te voegen. De concentratie van chloordioxide in het drinkwater wordt voortdurend bewaakt. De chloordioxideconcentratie is zo laag dat het volkomen veilig is en uiteraard geur, kleur en smaakloos is.

About

Full Circle 
Solution

Het 'Full Circle Solution'-concept van OnicBlue omvat verschillende onderdelen, zoals een risicoanalyse, beheersplan, een reiniging van waterleidinginstallatie, implementatie en het onderhoud aan de Chloordioxide-generator, die samen het beheer vormen waarmee bacteriegroei zoals legionella wordt tegengegaan.

Cirkel 5 elementen.png

Risico analyse

Goed beheer begint met een op maat gemaakte risicoanalyse conform BRL-6010, waarin de waterleidinginstallatie in zijn geheel wordt beoordeeld, zodat risicopunten kunnen worden geëlimineerd of beheerst.

Beheersplan

Het chloordioxide-beheersplan wordt opgesteld op basis van bevindingen uit de risicoanalyse en omvat spoelacties, temperatuurmetingen en periodieke monsternames.

Nul-reiniging

Om ervoor te zorgen dat biofilm, inclusief eventuele ongewenste bacteriën, uit de waterleidingen worden verwijderd, ondergaat de complete waterleidinginstallatie een chemische reiniging/desinfectie.

Installeren generator

De OnicBlue Chloordioxide-generator wordt geïnstalleerd. Op basis van water afname wordt een kleine hoeveelheid ClO2 gedoseerd in de hoofd waterleiding. Hierdoor wordt de vorming van biofilm tegengegaan.

Onderhoud generator

Ons serviceteam komt minimaal vier keer per jaar ter plaatse voor onderhoud.

Services
PT figuur2.png

PT-5 Human
Drinkwater 

ClO2 staat voor chloordioxide, een krachtig desinfectiemiddel gevormd door de reactie van twee vloeistoffen. Het gas ClO2 dat hieruit ontstaat, doodt effectief bacteriën, virussen, gisten, schimmels en sporen. Chloordioxide wordt in verschillende gebouwen gebruikt, inclusief preventief bij nieuwbouwprojecten. Het vereist een C.T.G.B.-toelating, gerelateerd aan specifieke toepassingen in PT-groepen, variërend van waterbehandeling tot industriële desinfectie. OnicBlue heeft de nodige toelatingen voor deze groepen, waardoor onze chloordioxide-benadering breed inzetbaar is in diverse sectoren.

Toepassingen

Welke resultaten kun je verwachten?

Betrouwbare partner

Bij vragen en storingen zijn wij 24/7 bereikbaar en wanneer nodig staan we voor u klaar op locatie

Erkende partners

OnicBlue werkt alleen samen met erkende laboratoria en BRL6010 gecertificeerde bedrijven

Bespaar water

Bespaar tot 100% water met de ClO2 generator

Minder legionella uitbraken

Legionellabesmettingen behoren tot het verleden dankzij de continue dosering die zelfs dode hoeken bereikt

Betrouwbare generator

Door Grundfos geproduceerde generator, met levenslange garantie, altijd betrouwbaar

Veiliger

Geen zware metalen of vervuilende chemicaliën in je water en geen biofilmvorming

Trotse partners

Our organization produces the OnicBlue Chlorinedioxide generators in whole Europe.

Grundfos

OnicBlue werkt samen met diverse betrouwbare partners om de kwaliteit op schaal te waarborgen.

grundfos_image_24.jpg

Onze succesverhalen

Afbeelding zorginstelling OnicBlue.png

Zorginstellingen

Afbeelding Bunk Hotel.png

Logiesgebouwen

Afbeelding koeltoren.png

Industrie

bottom of page