top of page
OnicBlue Generator.jpg

Wat is
Chloordioxide?

Chloordioxide is een chemische verbinding die wordt gebruikt voor desinfectie. Het is een zeer effectieve methode om legionellabacteriën en verschillende micro-organismen in water te bestrijden, zoals virussen en bacteriën. Tegelijkertijd is ClO2 zo krachtig dat het zelfs effectief is in stilstaande watergedeelten (dode hoeken), waarin geen waterstroming is. Bovendien is het niet gevoelig voor de pH-waarde van het water

Hoe werkt ClO2 tegen legionella?

 

Chloordioxide heeft een sterk oxiderende werking, zo oxideert het al het organisch materiaal wat het tegen komt. De biofilm vorming in de leidingen is organisch materiaal, waar legionella zich in nestelt, en wordt dus helemaal weg geoxideerd.

 

Géén biofilm = Géén legionella!

Services

Duurzaamheid en veiligheid

Chloordioxide is een verbinding die bestaat uit een zout en een zuur die niet afgebroken hoeft te worden; het lost zichzelf op in het water. Het milieu wordt hierdoor niet belast. Vanwege de minimale dosering van chloordioxide (0,2 mg/l) is het 100% veilig voor de gezondheid van mens en dier. In vergelijking met andere gangbare methoden, zoals koper/zilver-ionisatie of anodische oxidatie, is onze chloordioxide-beheerstechniek ook nog eens milieuvriendelijker, omdat er geen schadelijke reststoffen en zware metalen in het drink- en afvalwater terechtkomen. Daarom mag ClO2 beheer voor diverse toepassingen worden ingezet en is geschikt voor zowel prioritaire als niet-prioritaire gebouwen

Effectief over een breed pH-bereik

Niet hetzelfde als Chloor

Valt uiteen in onschadelijke bijproducten

Geur-, kleur- en smaakloos

Moet in situ worden bereid door de OnicBlue generator

Opgelost in water kan het dagen worden opgeslagen zonder degradatie

Services

Wat is een biofilm?

Een biofilm is een laag micro-organismen omgeven door zelfgeproduceerd slijm die zich hecht aan de leidingen. In deze slijmlaag nestelen bacteriën, waaronder Legionella.

Wat is de oorzaak van biofilm?

  • Opwarming van het leidingnet

  • Lang stilstaand water

Hoe wordt biofilm vorming bestreden?

Biofilm.png

Wat is de oplossing voor biofilm?

Biofilm vorming in de leidingen onder controle houden

Dankzij de OnicBlue generator wordt continu een minimale hoeveelheid (0,2 ppm/l) chloordioxide aan het drinkwater toegevoegd. Chloordioxide verwijdert zeer effectief organisch materiaal waaruit biofilm bestaat. Door het verwijderen van biofilm krijgt de legionellabacterie geen kans zich hierin te nestelen. Geen biofilm betekent geen voedingsbodem voor de legionellabacterie. Zonder deze voedingsbodem krijgen bacteriën, waaronder legionella, geen kans zich te vermenigvuldigen. Dit betekent een legionellavrije drinkinstallatie.

bottom of page